Neobični natječaj

Biste li se odrekli svog pametnog telefona na godinu dana za nagradu od 100 tisuća dolara?

Natjecatelj će dobiti mobitel iz 1996. godine koji će mu služiti za pozive i poruke
Ilustracija
 Paun Paunović / Hanza Media

Vrlo je velika šansa da ovaj tekst čitate upravo na pametnom telefonu. Vjerojatno je mobitel prva stvar koju ujutro uzimate u ruke. Budimo iskreni, društvene mreže učinile su nas više ovisnima o mobitelima nego ikad ranije. Biste li se mogli u potpunosti odreći svog omiljenog elektroničkog ljubimca na punih godinu dana? A biste li to mogli napraviti za 100 tisuća dolara (oko 650 tisuća kuna)?

VitaminWater, vitaminska voda Coca Cole, je objavila natječaj “Scroll-free for a year” i traže sretnika, ili nesretnika, koji će godinu dana pokušati živjeti onako kako se živjelo početkom 2000. godine, bez mobitela.

Za prijavu je potrebno objaviti fotografiju na Twitteru ili Instagramu, označiti VitaminWater i objasniti zašto trebate predah od mobitela. No, na našu žalost, prijaviti se mogu samo Amerikanci.

Natječaj traje do 8. siječnja, a odabranik neće smjeti dirati, a kamo li koristiti tuđe pametne telefone. Dobit će mobitel proizveden 1996. godine kako bi mogao komunicirati s drugima, ali ne gubiti sate i sate skrolajući po društvenim mrežama i aplikacijama. Imat će i određen budžet za pozive i SMS poruke, a računalo i laptop su dozvoljeni.

Zasad nije poznato kako će VitaminWater osigurati da natjecatelj ne vara, ali u pravilima stoji kako će morati pristati na detektor laži. Ako slučajno odustane nakon šest mjeseci, dobit će nagradu od 10 tisuća dolara (65 tisuća kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:07