Očekivan potez

Beyonce otkupila udio u kompaniji kako bi se maknula od kontroverznog vlasnika Top Shopa

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

15.11.2018. u 15:25

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

15.11.2018. u 15:25

GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 26: Beyonce performs live on the pyramid stage during the Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 26, 2011 in Glastonbury, England. The festival, which started in 1970 when several hundred hippies paid 1 GBP to attend, has grown into Europe's largest music festival attracting more than 175,000 people over five days. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
Getty Images

Beyoncé Knowles

Slavna pjevačica Beyonce otkupila je kompaniju Ivy Park i tako se službeno odvojila od kontroverznog trgovačkog tajkuna Sir Phillipa Greena. Kako piše Independent, 66-godišnji biznismen je u listopadu optužen za neprimjereno ponašanje koje uključuje seksualno uznemiravanje, maltretiranje i rasizam.

Beyonce je brend Ivy Park, nazvan po njenoj najstarijoj kćeri, predstavila u Topshopu 2016. godine, a zadnjih mjesec dana fanovi su se pritiskali da okrene leđa Greenu.

Napravila je to tako da je njena tvrtka Parkwood Entertainment otkupila 50 posto vlasništva i postala jedini vlasnik brenda Ivy Park.

- Nakon pregovora koji su trajali gotovo godinu dana, Parkwood je preuzeo 100 postotni udio Ivy Park brenda – rekao je glasnogovornik Beyonceine kompanije.

Cifra koju je pjevačica morala platiti da bi službeno okrenula leđa Greenu nije objavljeno. No, njena odjeća će i dalje biti dostupna u trgovinama Topshopa, iako će se više bazirati na online prodaju. Kupci će do kolekcije Ivy Park moći u Selfridgesu i Net-a-Porteru.

Inače, Sir Phillip Green je odbacio sve optužbe, ali kontroverza je ostala visjeti u zraku, posebno nakon što su se nastavile pojavljivati nove optužbe, zaključuje Retail Gazzete.