Očekivan potez

Beyonce otkupila udio u kompaniji kako bi se maknula od kontroverznog vlasnika Top Shopa

Parkwood je preuzeo 100 postotni udio Ivy Park brenda
Beyoncé Knowles
 Getty Images

Slavna pjevačica Beyonce otkupila je kompaniju Ivy Park i tako se službeno odvojila od kontroverznog trgovačkog tajkuna Sir Phillipa Greena. Kako piše Independent, 66-godišnji biznismen je u listopadu optužen za neprimjereno ponašanje koje uključuje seksualno uznemiravanje, maltretiranje i rasizam.

Beyonce je brend Ivy Park, nazvan po njenoj najstarijoj kćeri, predstavila u Topshopu 2016. godine, a zadnjih mjesec dana fanovi su se pritiskali da okrene leđa Greenu.

Napravila je to tako da je njena tvrtka Parkwood Entertainment otkupila 50 posto vlasništva i postala jedini vlasnik brenda Ivy Park.

- Nakon pregovora koji su trajali gotovo godinu dana, Parkwood je preuzeo 100 postotni udio Ivy Park brenda – rekao je glasnogovornik Beyonceine kompanije.

Cifra koju je pjevačica morala platiti da bi službeno okrenula leđa Greenu nije objavljeno. No, njena odjeća će i dalje biti dostupna u trgovinama Topshopa, iako će se više bazirati na online prodaju. Kupci će do kolekcije Ivy Park moći u Selfridgesu i Net-a-Porteru.

Inače, Sir Phillip Green je odbacio sve optužbe, ali kontroverza je ostala visjeti u zraku, posebno nakon što su se nastavile pojavljivati nove optužbe, zaključuje Retail Gazzete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:42