Novac.hr

AZTN pokrenuo upravni postupak protiv Vindije, sumnja na nepoštene odnose s dobavljačima

Iz Agencije ističu kako pokretanje upravnog postupka ne znači utvrđenje povrede ZNTP-a
Dragutin Drk, predsjednik Uprave Vindije
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je na temelju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, pokrenula upravni postupak protiv Vindije kako bi ispitala sve elemente vezane uz njezine poslovne odnose s dobavljačima, objavio je AZTN u utorak.

- AZTN je po zaprimljenoj anonimnoj prijavi pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom protiv prerađivača i otkupljivača prehrambenog proizvoda mlijeka Vindija - navodi se u priopćenju.

U upravnom postupku AZTN će ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Vindije otkupljivača i prerađivača mlijeka s njegovim dobavljačima, kažu u Agenciji uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja Agencija će donijeti meritornu odluku. Agencija će odluku kojom okončava pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama, najavljuju iz AZTN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:38