Predvodnik trendova

Atlantic prvi uvršten na novu, najzahtjevniju kotaciju Zagrebačke burze

'Privlačnost smo opravdali ostvarujući obećane rezultate gotovo 39 kvartala uzastopno'
Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze i Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe
 ZSE

Atlantic grupa je prva kompanija koja je pristupila novoj, najzahtjevnijoj tržišnoj kotaciji Zagrebačke burze, namijenjenoj najboljim dionicama.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d., potpisali su ugovor o prelasku Atlantica sa Službenog u Vodeće tržište (eng. prime).

“Prime tržište zamišljeno je kao segment koji bi pružao primjer najbolje tržišne prakse te nas izuzetno veseli činjenica da su i drugi izdavatelji zainteresirani za iskazivanje svoje posvećenosti najvišim standardima prelaskom u Prime tržište”, kaže Ivana Gažić.

Tedeschi napominje kako je Atlantic bio među prvima u korištenju inovativnih modela financiranja plasirajući među prvima korporativne obveznice kao i u korištenju mezanin financiranja. “Privlačnost investitorima opravdali smo ostvarujući obećane rezultate gotovo 39 kvartala uzastopno”, dodaje Tedeschi.

Novi Zakon o tržištu kapitala omogućio je Burzi da svojim Pravilima propiše zahtjevnije uvjete u vezi uvrštenja i zaštite ulagatelja od onih Zakonom propisanih za Redovito i Službeno tržište, što je nedavnim izmjenama i dopunama Pravila Burze i realizirano. Izmjene Pravila jedan su od koraka kojima Burza nastoji pojačati razinu transparentnosti na domaćem tržištu kapitala i time pozitivno utjecati na povjerenje ulagatelja, likvidnost te vrijednost tržišta u cjelini, poručili su sa Zagrebačke burze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:21