Nova poslovna suradnja

Apple i Goldman Sachs planiraju lansirati zajedničku kreditnu karticu Apple Pay

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.5.2018. u 13:11

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.5.2018. u 13:11

March 6, 2018 - Cupertino, California, U.S. - Apple Campus Aerial. The Apple Campus was the corporate headquarters of Apple Inc. from 1993 until 2017, when it was largely replaced by Apple Park, though it is still used by Apple as office and lab space. Apple Park, the extravagant, multibillion-dollar new campus headquarters., Image: 365638134, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Nova zgrada Applea u Cupertinu, Kalifornija

Američki tehnološki div Apple i financijski div Goldman Sachs spremaju se lansirati zajedničku kreditnu karticu, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).

Kartica će nositi brend Apple Pay i mogla bi biti puštena u opticaj početkom iduće godine i zamijeniti dosadašnje Appleovo partnerstvo s britanskom bankom Barclays, piše WSJ u četvrtak, pozivajući se na neimenovane izvore.

Apple se odlučio na taj korak u sklopu preumjeravanja fokusa na prihode od internetskih usluga i sadržaja, a Goldman Sachs želi više zaraditi na poslovanju s potrošačima.

U Appleu nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a.

Američki tehnološki div još uvijek ostvaruje najveći dio prihoda prodajom iPhonea i u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježio je snažan skok dobiti, što je ublažilo strahovanja od nepovoljnog utjecaja napetosti u kinesko-američkim odnosima na prodaju iPhonea.

Analitičari su posebno izdvojili veliki skok prihoda u Appleovom odjelu usluga koji smatraju važnim elementom proširivanja poslovanja i smanjivanja ovisnosti o prihodima od prodaje potrošačkih uređaja.

Skok prihoda od usluga za 31 posto, na 9,2 milijarde dolara, pripisan je većim prihodima od programa Apple Pay i Apple Music.