Nagrada

Agrokor povećao božićnicu svim zaposlenicima s 1000 na 1500 kuna, dobit će i dar za djecu

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.11.2018. u 15:42

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.11.2018. u 15:42

Varazdin, 031209.
U Ivancu je otvoren 36. Super Konzum. Trgovina se prostire na 5000 metara kvadratnih sa vise od 20000 artikala, zaposljava 60 djelatnika od kojih 40 radi u Super Konzum prodavaonici, dok je ostalih 20 zaposleno kod ostalih Konzumovih poslovnih partnera u Super Konzumu.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Ilustracija

Izvanredna uprava Agrokora danas je s reprezentativnim sindikatima, potpisnicima Kolektivnih ugovora u kompanijama koje su u većinskom vlasništvu Agrokora u Hrvatskoj, postigla dogovor o povećanju božićnice za 50 posto, što znači isplatu od 1.500 kuna božićnice, priopćili su iz te tvrtke.

Dogovorom je potvrđen dar za djecu u iznosu do 600 kuna za svako dijete, kao i poklon paketi i prigodne božićne predstave za preko 9000 djece. Na takav će način Agrokor pred sam kraj godine ukupno isplatiti više od 35 milijuna kuna svojim zaposlenicima "kao vid zahvale na njihovom radu i doprinosu".

"Ovaj je dogovor važan, jer smo njime dodatno nagradili naše zaposlenike koji su, jednako kao i kompanije u kojima rade, u posljednjem razdoblju bili izloženi brojnim izazovima koje smo timski i zajedničkim snagama uspješno savladali. Doprinos svakog našeg zaposlenika, bilo da se radi o trgovcima iz Konzuma i Tiska, zaposlenima u proizvodnji hrane u Ledu, Jamnici i Zvijezdi, PIK –u Vrbovec ili kolegama iz poljoprivredne proizvodnje Belje, Vupika, PIK Vinkovci i ostalih djelatnosti, bit će jednako važan i u narednom razdoblju u kojem će nam fokus biti na stvaranju održive budućnosti Agrokora, svih njegovih kompanija i radnih mjesta. U tom smislu ovo je naša zahvala, ali i pokazatelj važnog trenda usmjerenosti na poboljšanje radnih uvjeta, kao i na kvalitetu korporativnog upravljanja u svim kompanijama Grupe Agrokor", ustvrdio je tom prigodom Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora

Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, je napomenula kako je Agrokor u ovoj godini intenzivno zapošljavao i otvarao nova radna mjesta, pa je tako samo u maloprodaji i logistici Konzuma zaposleno više od 1.300 ljudi.

"Povećali smo sigurnost radnih mjesta naših zaposlenika kroz značajno povećanje udjela Ugovora o radu na neodređeno. Važno je naglasiti da osim danas dogovorenog povećanja božićnica, većina Agrokorovih kompanija svojim zaposlenicima osigurava i brojne druge pogodnosti od uskrsnica i regresa do solidarne pomoći u izvanrednim životnim okolnostima i ostalo. I dalje radimo na povećanju plaća zaposlenika, posebno onima s najnižim primanjima. U tom smjeru nastavit ćemo i u budućnosti s ciljem da Agrokor i njegove kompanije budu ne samo najveći hrvatski i regionalni poslodavac, već i najbolji poslodavac koji je zanimljiv potencijalnim zaposlenicima različitih profila i stručnih vještina“, istaknula je Irena Weber.

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske se tim povodom "zahvalila izvanrednoj upravi i Upravama Agrokorovih kompanija na suradnji vezanoj uz realizaciju ovog dogovora kao i na tome što je prepoznata važnost socijalnog dijaloga i pravnog okvira za radne odnose u kompanijama, u formi kolektivnih ugovora".