Krnje izvješće koncerna

Agrokor objavio novo izvješće o poslovanju bez brojki za prosinac prošle godine

Iz koncerna su poručili kako analize za prosinac nisu objavili zbog toga što će revidirani rezultati za cijelu 2018. biti objavljeni u travnju ove godine
Fabris Peruško i Irena Weber
 Boris Kovačev / CROPIX

Izvanredna uprava Agrokora objavila je novo redovno izvješće o poslovanju koje je trebalo donijeti pregled nerevidiranih rezultata poslovanja za prosinac i čitavu 2018., ali iz koncerna su poručili kako analize za prosinac nisu objavili zbog toga što će revidirani rezultati za cijelu 2018. biti objavljeni u travnju ove godine. Takva odluka i argumentacija je iznenađujuća, jer je Agrokor do sada objavljivao nerevidirane rezultate za svaki mjesec, pa se to očekivalo i za prosinac.

Naime do sada se izvanredna uprava hvalila s dobrim poslovnim trendovima (nerevidiranim), pa je sada pitanje jesu li brojke za prosinac lošije nego što se planiralo i da se zbog toga nisu objavile. U izvješću se navodi kako je završen proces registracije novih imena budućih zrcalnih društava Grupe Agrokor, nakon čega je na Trgovačkom sudu u Zagrebu započela procedura imenovanja uprava/direktora budućih novih kompanija. Pritom se ističe kako će uprave zrcalnih kompanija u većini ostati isti kao i u postojećim društvima Grupe, a do promjena će doći samo u nekoliko manjih tvrtki u kojima su pojedini članovi uprava samoinicijativno najavili odlaske iz drugih razloga.

"Proces pripreme implementacije je u završnoj fazi. Uskoro se očekuje javna objava dana implementacije. S tim datumom završava prijenos gospodarske cjeline Agrokora na Novu Grupu odnosno zadnju fazu transformacije Grupe sukladno dogovoru vjerovnika u Nagodbi", stoji u izvješću, ali treba napomenuti kako je još prošlog tjedna Vijeće vjerovnika trebalo održati sastanak nakon kojeg je javnost trebala biti izviještena od novim imenu koncerna, ali je već drugi tjedan taj sastanak odgođen.

Nadalje, u izvješću se navodi kako su ukupni troškovi izvanredne uprave od travnja 2017. iznosili 1,35 milijardi kuna, dok su troškovi savjetnika bili na razini od 767 milijuna kuna. Ukupni operativni troškovi u prosincu 2018. iznose, pak, 32.714.699 kuna, a troškovi savjetnika 21.634.091 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:34