Rovinjski div

Adris za otkup vlastitih dionica izdvojio 58 milijuna kuna

AUTOR:

OBJAVLJENO:

25.2.2019. u 16:54

AUTOR:

OBJAVLJENO:

25.2.2019. u 16:54

Nin, 220915.
Cromaris, vodeci hrvatski proizvodjac brancina i orade te deseti najveci proizvodjac te ribe u svijetu, danas je otvorio novoizgradjeno mrijestiliste u Ninu. Novo mrijestiliste ove tvrtke u vlasnistvu Adrisa je vrijedno 130 milijuna kuna sto ga cini najvecom trenutnom investicijom u hrvatsko ribarstvo.
Na fotografiji: Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / HANZA MEDIA

Ante Vlahović, Adris grupa

Uprava Adris grupe odlučila je na temelju pristiglih ponuda i u skladu s Programom otkupa vlastitih dionica i objavljenim pozivom, otkupiti 54.938 dionica roda ADRS i 65.688 dionica roda ADRS2, za što će izdvojiti ukupno 58 milijuna kuna, priopćio je Adris u ponedjeljak.

Nakon provedenih transakcija Adris grupa drži 149.820 vlastitih dionica roda ADRS, što predstavlja 1,55 posto dionica toga roda i 321.015 vlastitih dionica ADRS2, odnosno 4,73 posto dionica toga roda. Time Adris raspolaže s ukupno 470.835 vlastitih dionica, što predstavlja 2,87 posto temeljnog kapitala društva, kaže se u priopćenju.

Napominje se da je kupnja vlastitih dionica u trezor uobičajena praksa na razvijenim financijskim tržištima.

"Neefikasnost i nelikvidnost tržišta kapitala često, naime, dovode do razlike između tržišne cijene pojedinih dionica i njihove fundamentalne vrijednosti. Veća aktivnost na tržištu kapitala, uključivši i otkup vlastitih dionica, uravnotežit će tržišnu cijenu dionica Adrisa i njihovu fundamentalnu vrijednost, odražavajući na taj način stvarnu vrijednost kompanije. Tvrtka na taj način pokazuje i brigu o vrijednosti kapitala svojih dioničara", kažu u Adrisu.

Dodaju da zahvaljujući uspješnom poslovanju, Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal te da stoga postoje i realne financijske mogućnosti za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog petogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog gotovo tri milijarde kuna.

Uz organski rast, realno je očekivati i nove akvizicije, kažu u Adrisu.