Usvojili izvješće

Adris grupa: Ante Vlahović odrekao se nagrade za rezultate u 2019. godini

S obzirom na težinu gospodarskih okolnosti u Hrvatskoj i svijetu smatraju da bi ove godine bilo opravdano suzdržati se od dividende
Ante Vlahović
 Adris

Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj u Rovinju, razmatrao je i dao na usvajanje Glavnoj skupštini financijska izvješća za 2019. godinu.

No, s obzirom na težinu gospodarskih okolnosti u Hrvatskoj i svijetu, izazvanih pandemijom koronavirusa, smatraju da bi ove godine bilo opravdano suzdržati se od dividende te Glavnoj skupštini ove godine neće predložiti isplatu redovne dividende.

Također, Ante Vlahović, član NO-a, odrekao se prava na isplatu nagrade za ostvarene rezultate u prethodnoj godini i predložio da se taj novac usmjeri u djelovanje Zaklade Adris u sljedećom razdoblju. Nadzorni odbor prihvatio je prijedlog Uprave da se redovna Glavna skupština sazove kada okolnosti u vezi s epidemiološkom situacijom to budu omogućile, a svakako u zakonskom roku. Adris grupa je, kako je izvijestilo poslovodstvo tvrtke, u 2019. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 6,3 milijarde kuna, što je rast od 6 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

Zahvaljujući takvim rezultatima u 2019., ali i rezultatima ostvarenim prethodnih godina, Adris je, ističu u toj kompaniji, zadržao snažnu novčanu poziciju, što mu omogućava nastavak planiranih ulagačkih aktivnosti i prevladavanje posljedica nenadane globalne gospodarske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:37