REZULTAT

Hrvatska aplikacija Sofascore skinuta više od 50 milijuna puta s Google Play Storea

Startup je u deset godina premašio 200 zaposlenih, mahom u Zagrebu, a ima timove i u Argentini, Brazilu i Indoneziji

Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać, osnivači Sofascorea

 Petar_santini/jl/

Najuspješnija hrvatska aplikacija za praćenje i analizu sportskih rezultata, Sofascore, objavila je da je premašila 50 milijuna preuzimanja na Google Play Storeu.

Sofascore je jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje sporta na svijetu.

Ima više od 25 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i omogućuje napredno praćenje preko 11 tisuća turnira u 24 sporta na više od 40 jezika.

Zlatko Hrkać, izvršni direktor tvrtke Sofascore kaže da je ovo još jedna potvrda da su na dobrom putu. Navodi da su od samog početka željeli stvoriti najbrži i najpouzdaniji proizvod za praćenje sportskih rezultata uživo.

- Kontinuirano radimo na razvoju proizvoda i poboljšanju korisničkog iskustva, pratimo trendove na tržištu i unapređujemo dizajn, a koristimo nove tehnologije i softverska rješenja poput Big data, AI-a i crowdsourcinga čime smo se uspjeli izdvojiti od drugih te okupiti zajednicu koju čini više od 25 milijuna najstrastvenijih sportskih fanova - kaže Hrkać.

image

Sofascore aplikacija

925studio/jl/

Navodi da uz detaljne statistike o svakom igraču, timu i utakmici, Sofascore nudi i druge jedinstvene značajke kao što je njihova vlastita statistička ocjena igrača. Riječ je o statističkom mjerilu performansi igrača ili momčadi, a koje su preuzeli neki od najrelevantnijih sportskih medija na svijetu.

Sofascore je nedavno na tržište izbacila i sestrinsku aplikaciju Sofascore Editor, koja omogućuje sportskim organizacijama da aktivno unose i organiziraju rezultate i statistike niželigaških i amaterskih natjecanja.

Startup je u deset godina premašio 200 zaposlenih, mahom u Zagrebu, a ima timove i u Argentini, Brazilu i Indoneziji. Lani je Sofascore u razvoj proizvoda uložila 10 milijuna eura, a dobila je i prve brend ambasadore - Luku Modrića i Mirka Cro Cop Filipovića.

- Iako je kriza stigla i u IT industriju, Sofascore je jedna od rijetkih tvrtki koje i dalje zapošljavaju, i to trenutno čak na 15-ak pozicija, uz tendenciju rasta na azijsko i afričko tržište u narednom razdoblju - zaključuje Hrkać.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:23