Izašao iz tajnosti

Najmoćniji srbijanski tajkun o Todoriću i Agrokoru: 'Pod hitno bi nešto trebalo poduzeti'

Mi imamo kapital od oko milijardu eura i malo je tvrtki koje se time mogu pohvaliti
Najmoćniji srbijanski tajkun 90-ih Miroslav Mišković
 CROPIX / foto arhiva

Nakon nekoliko desetljeća provedenih u tajnosti, Miroslav Mišković, osnivač i vlasnik tvrtke Delta, najvećeg koncerna u Srbiji koji se bavi veleprodajom, poljoprivredom i nekretninama, te dobar prijatelj Ivice Todorića, pristao je na intervju za srpski medij Blic.rs.

U razgovoru Mišković se, između ostalog, dotaknuo i Agrokora govoreći da između Delte i bivše tvrtke Ivice Todorića nema nikakve sličnosti.

- Ništa zajedničko u ekonomskim pokazateljima Agrokora i Delte nema. Mi imamo kapital od oko milijardu eura, a malo je tvrtki koje se time mogu pohvaliti. Isto tako, naša tvrtka nema problema jer krediti čine samo 25 posto našeg kapitala – odgovorio je Mišković na pitanje boji li se da bi, nakon kraha poslovne imperije Todorića, nešto slično moglo pogoditi i Deltu.

Dodao je i da bi vrlo rado pod svoj krov uzeo neke brendove Agrokora, a i izrazio nezadovoljstvo time kako se sada kompanijom upravlja.

- Pod hitno bi nešto trebalo poduzeti i bez obzira tko će na kraju posjedovati tvrtku, važno je da svi njezini dijelovi funkcioniraju normalno i rade dobro. Ovo je važno za cijelu regiju, jer je Agrokor bio prisutan u puno država – upozorava.

Osvrnuo se i na gospodarsku klimu u Srbiji govoreći da bi srbijanski poduzetnici trebali više investirati u Srbiji, a ne da se ekonomski razvoj temelji isključivo na stranim investicijama kojih je u Srbiju, prema navodima vladajućih, ove godine zabilježeno tri milijarde eura. Dodatni su problem, veli, premale plaće radnika.

- Pa, ako je u Crnoj Gori prosječna plaća preko 500 eura, zašto to ne bi mogla biti i u Srbiji. Jednostavno ne možete imati profesionalnog radnika s plaćom manjom od 500 eura. Svatko tko zarađuje ispod 500 eura, vjerojatno radi dodatni posao nakon redovnog radnog vremena, a onda to nije profesionalac – zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:19