Loše vijesti za Agrokor

Slovenski sud potvrdio odluku Agencije o oduzimanju Agrokorovih dionica Mercatora

AVK je prethodno kaznio Agrokor s 53 milijuna eura zbog neprijavljivanja kupnje slovenske Costelle, a kao "zalog" za odluku privremeno mu je oduzeo dionice Mercatora
Fabris Peruško i ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravko Počivalšek
 Biljana Blivajs / Bruno Konjević / Neja Markičević / Sandra Simunovic / CROPIX

Okružni sud u Ljubljani potvrdio je odluku slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojom se privremeno Agrokoru d.d. oduzimaju dionica Mercatora.

"AVK je danas primila odluku Okružnog suda u Ljubljani o tužbi pravne osobe Agrokor vezano uz odluku o AVK zaštiti izvršne odluke o prekršaju, kojom je AVK Agrokoru privremeno oduzeo dionice Mercatora. Agencija pojašnjava da je sud odlukom u potpunosti potvrdio raniju odluku agencije i tužbu odbacilo kao neutemeljenu", poručili su iz AVK.

Podsjetimo, AVK je prethodno kaznio Agrokor s 53 milijuna eura zbog neprijavljivanja kupnje slovenske Costelle, a potom je kao "zalog" za tu odluku privremeno oduzeo Agrokorove dionice Mercatora.

"Agrokor izražava žaljenje zbog odluke suda te će upotrijebiti sva raspoloživa pravna sredstva da bi postigao poništenje pravomoćne odluke Agencije i osigurao svoja vlasnička ovlaštenja u Mercatoru. Budući da obrazloženje odluke Okrajnog sodišča nije uvjerljivo i pravno je neutemeljeno, Agrokor i dalje ima stav da je odluka Agencije neustavna, arbitrarna i nezakonita te da je Agencija prilikom donošenja odluke o privremenom oduzimanju dionica grubo kršila pravila postupka", prvi je komentar Agrokora na ovu sudsku odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:21