Saniranje štete

Nevrijeme urušilo krov hale tvrtke Đuro Đaković, proizvodnja trenutno prekinuta

Proizvodnja je preseljena u druge raspoložive objekte dok se ne sanira šteta
Radnik u tvornici Đuro Đaković grupe
 Danijel Soldo / CROPIX

Sinoćnje nevrijeme oštetilo je hale Đuro Đaković - Specijalnih vozila, a proizvodnja je prekinuta, ali se očekuje njezina vrlo skora uspostava, pa bi kašnjenja isporuka trebala biti minimalna, priopćeno je u ponedjeljak iz te slavonskobrodske tvrtke.

Nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje Slavonskog Broda oštetilo je krovove i u hale ukupne površine više stotina kvadratnih metara, pri čemu je olujni vjetar odvojio krovni pokrov od konstrukcije i otpuhao je na okolne objekte. Došlo je do višestrukih proboja krovova, polomljenih svjetlarnika i stakala, a elementi krova i noseće grede su pale unutar objekata, kaže se u priopćenju.

Srećom, s obzirom na to da je havarija nastupila u vrijeme vikenda, nema ozlijeđenih ni stradalih radnika.

Zbog posljedica nevremena prekinuta je proizvodnja, koju je, kako se navodi, zbog velike dinamike proizvodnje i ugovornih obveza isporuka nužno hitno uspostaviti te je jutros pokrenuo preseljenje proizvodnje iz ugroženih objekata u druge raspoložive prostore.

Planirana je hitna uspostava pune proizvodnje čime je rizik kašnjenja isporuka gotovih proizvoda smanjen na najkraće moguće vrijeme i uz minimalne posljedice, kaže se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:06